Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

Φέτος αποφάσισα να φτιάξω λικέρ ρόδι. Το είχα απολαύσει τόσες βραδυές απ΄τα χεράκια της φίλης μου Μαρίας που ήθελα να έχω και εγώ στο σπίτι μου.
Όταν βέβαια μου έφερε η φίλη μια σακούλα γεμάτη ρόδια και άρχισα να τα καθαρίζω το ψιλομετάνιωσα.Αργότερα έμαθα ότι υπάρχει εύκολος τρόπος να τα καθαρίσεις και σχετικά βιντεάκια που σου δείχνουν το πως. Του χρόνου.
Η συνταγή για το λικέρ είναι απλή. Τα σποράκια τα έβαλα σε ένα μεγάλο τάπερ με ζάχαρη σε αναλογία 1 προς 1. Πρόσθεσα και ένα ξυλάκι κανέλας και ανακάτευα 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Αφου πέρασαν 40 μέρες περίπου σούρωσα το ζουμάκι και πρόσθεσα βότκα. Έβγαλα 3 λίτρα λικέρ, μια χαρά για πρώτη φορά.
Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα αποφάσισα να το χαρίσω σε  φίλες. Αγόρασα μικρά μπουκαλάκια και τα στόλισα σε διαφορετικό στυλ το καθένα. Τι καλύτερο από ένα χειροποίητο δωράκι.




3 σχόλια:

  1. Σουλτάνα καλώς ήρθες στη μπλογκόσφαιρα! Είναι πράγματι ένα υπέροχο δώρο, εγώ δηλαδή θα χαιρόμουν πολύ μιας και αγαπώ το λικέρ ροδιού, ειδικά το σπιτικό! Άσε που σου μένει και το όμορφο μπουκαλάκι!
    Καλή αρχή και καλή, δημιουργική συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα και καλή σου αρχή!!!!
    Πραγματικά πολύ εύκολο το λικεράκι, το κρατάω στα υπόψιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή