Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Πασχαλινά λαγουδάκια

Φέτος ο πασχαλινός στολισμός είναι ένα mobile με λαγουδάκια.
Πρίν λίγες μέρες πήρα από το Lidl ένα σετ χαρτόνια με πασχαλινά σχέδια και θα κάνω όλες τις πασχαλινές κατασκευές με αυτά.
Η πρώτη είναι το mobile που στολίζει την κουζίνα μας.


Έκοψα λαγουδάκια και τους έβαλα λευκά πομ πομ για ουρίτσες. Τα κρέμασα σε ένα τελάρο κεντήματος και πρόσθεσα αυγουλάκια και πολλές κορδέλες. Στο τέλος κόλλησα στο τελάρο μια κορδέλα με κίτρινες φουντίτσες που είναι και της μόδας.



Αυτά είναι τα χαρτόνια που χρησιμοποίησα.Θα φτιάξω και άλλα πολλά.


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ένας σελιδοδείκτης και ο Harry Potter

Αγαπώ τα βιβλία! Πραγματικά τα λατρεύω!
Όταν διαβάζω ένα βιβλίο φαντάζομαι ότι είμαι και εγώ μέρος της ιστορίας, μπλέκω σε περιπέτειες και σκέφτομαι εναλλακτικά σενάρια της πλοκής.
Είμαι από τους ανθρώπους που έχουν κάρτα δανειστικής βιβλιοθήκης, και τη χρησιμοποιώ τακτικά και φυσικά προτιμώ ένα καλό βιβλίο από τις ταινίες.
Την αγάπη μου για τα βιβλία την οφείλω στους φανταστικούς δασκάλους που είχα στο δημοτικό, οι οποίοι όχι μόνο μας "πίεζαν" να διαβάζουμε βιβλία αλλά έκαναν και δραστηριότητες που αφορούσαν τα βιβλία και μας έφεραν σε επαφή με συγγραφείς όπως τη σπουδαία Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου  , τους ευχαριστώ για αυτό.

Πριν από μερικούς μήνες ανακάλυψα τον ιστότοπο so little sleeping and so much reading και μαθαίνω τόσα πολλά για τα βιβλία και τους αγαπημένους συγγραφείς. Έτσι όταν έκαναν ένα διαγωνισμό χειροτεχνίας αποφάσισα να συμμετέχω συνδυάζοντας δύο αγάπες μου, books and crafting!
Ο διαγωνισμός αφορά τη δημιουργία ενός χειροποίητου σελιδοδείκτη και ο τυχερός θα κερδίσει βιβλία! Γιούπι!!!!!!!
Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω έναν υφασμάτινο σελιδοδείκτη με ένα υφασμα που είχε περισσέψει από μαξιλάρια.


Δεν είναι γλυκούλικο το σκαντζοχοιράκι μου; Σαν τα μαγικά πλάσματα που υπάρχουν στις ιστορίες του Harry Potter.



Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά τους διαβάζαμε συνέχεια και τώρα που μεγάλωσαν χαίρομαι απίστευτα όταν τα βλέπω να διαβάζουν. Αν τους ρωτήσετε θα σας πουν ότι τα βιβλία είναι ιερά και οι βιβλιοθήκες ναοί!

Διαβάστε βιβλία! Ταξιδέψτε σε μέρη μαγικά!


Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Γλυκά τερατάκια

Τι μπορείς να φτιάξεις με γάντια και κουμπιά; Τα πιο γλυκά τερατάκια του κόσμου!


Αν έχετε λοιπόν γάντια από τα παιδιά που τώρα δεν τους κάνουν, ή λείπει το ένα γάντι μπορείτε να κάνετε αυτή την κατασκευή.
Επίσης θα χρειαστείτε κορδέλες, κουμπιά και όποιο άλλα διακοσμητικό έχετε στο σπίτι και σας αρέσει. Για παράδειγμα τα λουλούδια είναι από αποκριάτικο κολιέ χαβανέζας που είχα ντυθεί πριν πολλά χρόνια. Για τη γέμιση χρησιμοποίησα βαμβάκι και απλά τα έραψα.


Φυσικά το κάθε παιδάκι φωτογραφήθηκε με τη δημιουργία του.




Την επομένη ο Μερκούρης πήρε το τερατάκι του στο σχολείο για να το δείξει στους συμμαθητές του και επιστρέφοντας το μεσημέρι μου είπε ότι θέλει να φτιάξει ένα τερατάκι για τη δασκάλα του, οπότε βγάλαμε πάλι τα υλικά έξω και ιδού το τερατάκι της. Μια γλύκα!


Όταν το έστησα για να το φωτογραφήσω ο Μερκούρης ήθελε να πετάει λουλούδια από ψηλά - έχουμε και απόψη για το στήσιμο της φωτογραφίας!

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Αφράτο ρολό με φράουλες

Συνταγή δοκιμασμένη για αυτό και τη μοιράζομαι. Το γλυκάκι αυτό είναι αφράτο και ονειρεμένο και ξεφεύγει από τα μαμαδίστικα γλυκά.

Υλικά για το παντεσπάνι:
3 μεγάλα αυγά χωρισμένα
1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
2 κουταλιές ζεστό νερό

Υλικά για τη γέμιση:
1,5 κούπα κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
μία βανίλια
μαρμελάδα φράουλα
φρέσκιες φράουλες

Επειδή θέλουμε το παντεσπάνι να είναι αφράτο προσέχουμε λίγο στην εκτέλεση. Χτυπάμε χώρια τα ασπράδια ώσπου να αφρατέψουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και μετά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.Και τώρα προσοχή! Προσθέτουμε και τα ασπράδια ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι αφού πρώτα έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα καλυμμένη με χαρτί,πασπαλισμένο μα ζάχαρη άχνη. Αφαιρούμε το πάνω αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια της πετσέτας το τυλίγουμε απαλά σε ρολό και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Αυτό είναι το κόλπο για να διατηρήσει το σχήμα χωρίς να σπάσει όταν βάλουμε τη γέμιση.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαντιγί και αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι, το ξετυλίγουμε και απλώνουμε στην επιφάνεια του μαρμελάδα αφού την έχουμε λίγο ζεστάνει. Εγώ τη βάζω πάνω στο καλοριφέρ. Βάζουμε στα 2/3 σαντιγί και τις φράουλες κομμένες σε κομματάκια και τυλιγουμε απαλά.
Το γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και ζάχαρη άχνη.

Enjoy!




Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Παιχνίδι Ρόλων - Πωλητής παπουτσιών

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ εύκολο να το "στήσετε" στη στιγμή και αρέσει πολύ στα παιδιά.
Είναι ένα παιχνίδι ρόλων που μαθαίνει στα παιδιά πως κάνουμε συναλλαγές στα μαγαζιά.
Συγκέντρωσα διάφορα παπούτσια μας και τους έβαλα ταμπελίτσες με τιμές.


Σε διπλανό τραπεζάκι, ελλείψει χώρου ο πωλητής έχει τα απαραίτητα για τη δουλειά του, σημειωματάριο για τις παραγγελίες, μέτρο, κουμπουτεράκι, τηλέφωνα για να μιλάει με τους συνεργάτες του και ταμειακή.


Εδώ κάνουμε μετρήσεις για να βρούμε το σωστό νούμερο.



Τα παιδιά έπρεπε να διαφημίσουν το εμπόρευμα τους, να κάνουν δήθεν υπολογισμούς και να ολοκληρώσουν την πώληση.




Φαντασία χρειάζεται!

Όταν βαριέμαι κάνω κολάζ

Όταν τα παιδιά μου θέλουν να κάνουν μια χειροτεχνία και εγώ δεν έχω σκεφτεί κάτι εκ των προτέρων, η λύση είναι μία. Κολάζ!



Τα υλικά που συνήθως χρησιμοποιούν είναι: διάφορες κορδέλες, φτερά, πομ πομ, χάντρες, μαλλί πλεξίματος, ματάκια (απαραίτητα! τους αρέσει να φτιάχνουν φατσούλες), χρωματιστά χαρτάκια, χαρτάκια για cupcakes, μαρκαδόροι φυσικά και ότι άλλο μπορούμε να σκεφτούμε.
Ταξινομώ τα υλικά σε θήκες για cupcakes, τους δίνω χαρτιά και κόλλες και τα αφήνω να δημιουργήσουν ότι θέλουν.



Εδώ ο Μερκούρης είναι το πολύ τριών χρονών, πόσο συγκεντρωμένος είναι σε αυτό που κάνει!



Οι περήφανοι καλλιτέχνες δείχνουν τα έργα τους. Φυσικά κοσμούν τους τοίχους μας για πολλούς μήνες!
Μερικά από τα κολάζ που έκαναν μαζί με τα ξαδερφάκια τους.Το ταλέντο είναι οικογενειακή υπόθεση.






Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Αεροπλάνα της Disney

Εντάξει τώρα. Ποιο παιδάκι δεν κολλάει με τις ταινίες της Disney; Και ποιο παιδάκι δεν θέλει να κάνει ένα πάρτυ γενεθλίων με θέμα την τελευταία ταινία; Και εδώ μπαίνει η πρόκληση για μένα. Να φτιάξω το πάρτυ που θέλει το παιδάκι αλλά να ξεφεύγει από το συνηθισμένο στυλ-αγοράζω το στολισμό από το παιχνιδάδικο.
Έτσι όταν το συγκεκριμένο παιδάκι ήθελε πάρτυ με θέμα τα αεροπλάνα αποφάσισα να ενσωματώσω το στοιχείο του ταξιδιού. Και που ταξιδεύουν τα αεροπλάνα; στον ουρανό φυσικά!

Και το ταξίδι ξεκινά!


Η είσοδος στολίστηκε με σύννεφα και τα αεροπλανάκια.


Πινακίδα-το πάρτυ είναι εδώ και φτερά, μου αρέσουν τα φτερά.


Βάζοντας ένα μπλε ύφασμα στον τοίχο δημιούργησα ουρανό. Στον ουρανό αυτό πέταξαν πολλά αεροπλανάκια, σε όλες τις χώρες της γης ανάμεσα στα σύννεφα.



Οι χώρες ήταν πολλές, Ελλάδα, Ελβετία, Ιταλία και τόσες άλλες.




Για να ταξιδέψεις όμως χρειάζεσαι διαβατήριο και μια βαλιτσούλα για τα απαραίτητα.


Ταξιδέψαμε στον κόσμο του αλμυρού αλλά κάναμε και μια βουτιά στον κόσμο του γλυκού.





Να και το φατσόνι! Ποζάρει όλο νάζι!


Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ας καλοσωρίσουμε την άνοιξη!

Πέρασαν οι απόκριες και ξεστόλισα το παράθυρο του γραφείου μου.
Αμέσως με έπιασε μια μελαγχολία. Είναι τόσο άσχημο! Θυμάστε πόση χαρά είχα βλέποντας τις καρδούλες μου.Αλλά και πόση χαρά μεταδόθηκε και στις συναδέλφους μου. Ε λοιπόν ευκαιρία για νέο στολισμό! Ανοιξιάτικο αυτή τη φορά γιατί όπως λέει και ο Ελύτης, την άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις.
Πήρα τα υλικά μου και αποφάσισα να φτιάξω γιρλάντες με πεταλούδες.

Έφτιαξα λοιπόν τις πεταλούδες σε τρία μεγέθη και πρόσθεσα χαρτάκια για cupcakes, κορδελίτσες αλλά και τουρτοδαντέλες χρωματιστές.










 Στόλισα και δύο βαζάκια (έχω τόσα πολλά από τις μαρμελάδες που τρώμε) με τα ίδια υλικά. Στο ένα έβαλα καραμέλες και το άλλο περιμένει ένα μπουκέτο λουλούδια.



 Αφού όμως πέρασαν οι μέρες και πλησιάζει το Πάσχα έβαλα ένα μπουκέτο αυγουλάκια.


Καλώς ήρθες άνοιξη!